сряда, 24 юли 2013 г.

Лексикон :) Като в 6 клас :)

      Особено съм поласкана и приятно изненадана, че съм включена от Тони в новата на игра на картичкофуриите у нас. И не, няма да разменяме картички или нещо подобно. Ще попълваме лексикон и ще се опознаваме. Директно копвам правилата за тези след мен, на които ще предам щафетата: "Целта на играта е подобна на тази на някогашните лексикони,  дето ги попълвахме като ученици - чрез отговори на зададени въпроси предизвиканият да разкаже малко повече за себе си. Предизвиканият трябва да отговори на 10 зададени му въпроса, след което да отправи предизвикателство към други 7  блогъри, всеки от тях с по - малко от 200 последователи, като им зададе десет свои въпроса и посочи линк към блога, който го е предизвикал".
         Ето ги и моите отговори на въпросите от Тони:
1. Какво ви прави истински щастливи? Мммм, да видим - семейството ми, приятелите, хубавото време навън,свободното време, което си е само за мен. Май много неща станаха - явно съм си щастлив човек :)
2. Дъждът радва ли ви или не? Не, не, не!
3. Какво може да ви накара да излезете от релси? Простотията, без да се замислям!
4. Колко време можете да изкарате без любимото хоби? Няколко часа?!? Понякога седмица. В зависимост от вдъхновението ми.
5. Обичате ли да готвите? Да, обичам и да готвя, и да си похапвам. Ако не ми се лепи - е, значи да се върнем на 1 въпрос - това ще ме направи истински щастлива!
6. Любима храна?  Много са, но най - любимо - ориз, приготвен по всякакъв начин.
7. Любима книга? Ех, как да определя една. От българските - "Железният светилник" на Димитър Димов,от последната година - "Хиляди сияйни слънца" на Халед Хосейни, също така "Птиците умират сами"  и "Отнесени от вихъра".
8. Какъв сте по образование и по призвание? (може да са две различни неща, а може и да съвпадат). Имам бакалавърска степен по География и магистърска степен по Финанси, но все още не мога да си намеря работа. Така че, още не знам какво е призванието ми. Знам само, че ще е нещо голямо, значимо ( скромно казано) :)
9. Има ли нещо, което искате да промените в себе си? Категорично не!
10. Пожелайте ми нещо :) Тони, желая ти всичко. Всичко, което ти си пожелаеш!!!


Сега на свой ред аз ще предизвиквам:
Стефка от http://stefisgirl.blogspot.com/


С нетърпение очаквам отговорите на въпросите, момичета:

1. Определи се с пет думи.
2. Ако е вярно, че истинският живот се определя от моментите, в които оставаш без дъх, кои са те за теб?
3. Последните пет книги, които прочете?
4. Естествено, любима, ама най - любима песен?
5. Твоята съкровена, детска мечта?
6. Порок, от който искаш да се отървеш?
7. Какво са за теб парче картон и ножица?
8. Пожелай ме нещо. ( това си го откраднах от Тони)
9. Филм, който винаги те кара да плачеш?
10. Предизвиквам те да се изправиш срещу един твой страх и да ни разкажеш.

Това е от мен. Искрено се надявам да ви е интересно на всички, да ви накарам да се усмихнете и да си спомните онова сладко усещане в 6 клас, когато правиш нещо толкова общо, толкова споделено. Между приятели :)

2 коментара:

  1. Беше ми много забавно и ме върна към едни приятни и много мили моменти от ученическите ми години!

    ОтговорИзтриване
  2. Прочетох го още тогава, но нямах възможност да ти пиша. Благодаря ти за интересните отговори, беше ми много приятно:). Благодаря и за пожеланията.

    ОтговорИзтриване

За всяка усмивка, за всеки коментар, за това, че бяхте тук: Благодаря!