петък, 27 юли 2012 г.

Морска принцеса

    Бях убедена, че няма да успея да се включа в юлското предизвикателство на Елшите, но съвсем случайно, докато си разглеждах разни принтирани картинки, които да ми донесат малко вдъхновение, попаднах на тази сладурска русалка. Съвсем я бях забравила. И воала. Получи се картичката. За фон около русалката поомешах едно синъо и едно зелено мастило, иначе нея си я оцветих с акварелните моливи. Една дантелена салфетка /какво обикаляне докато открия къде ги продават/, една истинска мидичка, малко перли и канап. Състарих картона с онова инструментче за илици, по идея на Кали и мастило, печат стар текст / специално го подчертавам заради Дани , заради нашата одисея с този печат/. И ето я моята морска принцеса: 
              Искам да вметна и едно малко изобретение, с което си спестих малко парички. Понеже нямах този инструмент за разнасяне на мастила, а се убедих, че без него просто не става, пробвах с дунапреновите гъбички за миене на чинии. Оказа се, че този дунапрен е много твърд и не разнася мастилата, само ги поема. И така се сетих за онези ленти за уплътняване на прозорци с дунапрен от едната страна. Пакетчето струваше 0,60 лв. Изрових няколко малки парчета летви, останали от моя любим /да вметна - дърводелец/, залепих лентите и ето ги и моите тампончета за разнасяне на лепило: 

         Сигурно не откривам топлата вода, вероятно всички са се сетили за този вариант.  Споделям го, защото не срещнах никъде такава идея, а е факт, че това е скъпо хоби /поне за мен/. И се радвам винаги, когато прочета някъде някоя идея, как се прави това или онова с подръчни средства. 
         Та така...
         А тази картичка отива при Елшите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За всяка усмивка, за всеки коментар, за това, че бяхте тук: Благодаря!